• intervju-4-2

  • img 3161-5

  • h-underviser4

  • temakveld

tirsdag, 30 desember 2014 13:02

Godt Nyttår!

Skrevet av

2014 har vært et spennende år for meg personlig, for det var året hvor jeg endret på temmelig mye i livet mitt, bl.a. flyttet jeg sammen med min norske kjæreste og flyttet dermed tilbake til Norge. Jeg bodde i Oslo første gang fra 2002-2005, og har alltid vært veldig glad i denne byen med alle dens grønne områder, flotte utsiktspunkter og koselige gater. Og nå har jeg attpåtil fått en norsk familie!

Allerede i 2002 begynte jeg å introdusere Enneagrammet i Norge, og en del av de som utdannet seg den gangen har jeg fortsatt kontakt med, og de bruker Enneagrammet i sin hverdag, både jobbmessig og privat. Men Enneagrammet er ikke blitt så utbredt i Norge som det er i Danmark, hvor det er veldig kjent og både anvendes til personlig utvikling og etterspørres i virksomheter til Lederutvikling og Teambuilding.
Jeg opplever stor nysgjerrighet og interesse her, men ofte strekker den seg ikke lenger enn til et introduksjonsforedrag. Når jeg spør nordmennene hva de tror er grunnen til dette, svarer mange at nordmenn nok i bunn og grunn er skeptiske.

Men hvis folk forsto hva Enneagrammet har å tilby! Jeg har i løpet av året opplevet enkeltpersoner, som har flyttet på seg bare ved å forstå mer om hva det er for ubevisste mønstre som driver dem. Jeg har sett par, som har fått en mye større respekt for hverandres forskjellighet. Jeg har sett team, som fungerer bedre. Jeg har truffet en leder, som medarbeiderne betegner som ‘verdens beste leder’, fordi hun daglig anvender Enneagramforståelsen i sin ledelse. Jeg har selv brukt Enneagrammet i møtet med andre mennesker, til å kommunisere mer nyansert og til å støtte dem til å forstå seg selv bedre. Og jeg har selv hatt rik leilighet til å iaktta mine egne mønstre, som jo aktiveres med alt det nye, jeg skal tilpasse meg i forbindelse med flyttingen.

Jeg ser frem til 2015 som for meg byr på mange spennende Enneagram-aktiviteter. For øyeblikket jobber jeg bla. med å utvikle et Lederutviklings-program, som jeg gleder meg til å presentere i norske bedrifter. Og så fortsetter jeg naturligvis med å tilby temakvelder, kurs og utdannelser for private. Så får vi se hvordan jeg kan overvinne den norske skepsisen! For det kan jo ikke være sant at danskene skal ligge foran nordmennene på dette området !? 🙂

Jeg ønsker deg et fantastisk 2015 og håper du får glede av Enneagrammet på akkurat den måten som er riktig for deg!

Helene Makani

Jeg har undervist i Enneagrammet siden 1997, og interesserer meg for hvordan dette fantastiske verktøyet kan brukes til personlig utvikling, større toleranse og bedre relasjoner. Les mer om coaching, kurs og foredrag på www.makanikurs.no

1 Kommentar

  • Kommentar-lenke Myra Ekström søndag, 11 januar 2015 13:19 Skrevet av Myra Ekström

    Hej!
    Jag läser din bok och tycker mycket om hur du skriver! Med ljus och djup.
    Vänliga hälsningar Myra Ekström

Skriv en kommentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Kurs-og-Coaching-logo

Kontakt oss

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller ring på tlf. (+47) 46 93 60 30

 

Adresse

Torggata 1, 6.et.
0181 Oslo

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Cookies gjør det lettere for oss å gi deg våre tjenester. Med bruk av våre tjenester tillater du oss å bruke cookies.