Enneagram test sertifisering

Om testen

HPEI (Halin Prémont Enneagram Indicator) er en validert belgisk Enneagramtest som vi har oversatt til norsk (oversettelsen er også validert).
Testen består av en del som bestemmer Enneagramtypen (HPEI), og en del som bestemmer undertypen (HPSI).
Det er en test som er enkel å bruke, og som bare tar 15-20 minutter å utfylle. 

Ingen test kan stå alene, og derfor er det en betingelse fra de som har utviklet testen, at den bare tilbys i forbindelse med en coachingtime eller et kurs. 

Formålet med sertifiseringen 
Formålet med sertifiseringen er å sikre at alle som er sertifisert i HPEI kan bruke verktøyet til å støtte andre til å fastslå Enneagramtypen sin.
Når du melder deg på til sertifisering har du tilgang til HPEI-testen i tidsrommet fra du ha meldt deg på og til du er sertifisert. Dette for at du kan øve deg. I sertifiseringsprisen er inkludert 5 tester du kan bruke til å øve deg.   

Hva får den som blir sertifisert?

   Tilgang til et system som inneholder:

 • Enneagramtype indikatoren HPEI
 • Undertype indikatoren HPSI
 • Resultatrapporter som viser fordelingen av poeng mellom de ni typene samt fordeling av poeng mellom instinktene/ undertypene
 • Differensierings spørsmål  til å gjøre en sikrere analyse
 • Beskrivelser av hver type 
 • Egen innlogging til HPEI systemet, hvor du som bruker kan:
  - Skape koder som du kan sende til klientene din
  - Skape egne grupper, til f.eks. team
  - Få enkel tilgang til resultatene til alle dine klienter

 Du får desuten følgende, utviklet av Makani Kurs:

 • Differensierings-spørsmål  til å gjøre en sikrere analyse
 • Beskrivelser av hver type , som du kan gi til klienten din, og som sammen med resultatet utgjør en fullstendig rapport.

Hva kreves for å bli sertifisert?

 • Du skal være sertifisert Enneagram Master, og aktivt jobbe med det du har lært – eller ha tilsvarende Enneagram utdannelse. (Hvis du har tatt utdannelsen, men mangler sertifiseringen, avtaler vi når du tar den).
 • Du skal ha laget minst 5 analyseintervjuer med utgangspunkt i resultater fra HPEI testen*.
 • Du skal kunne Enneagramtypene tilstrekkelig bra til å kunne beskrive alle typene muntlig (2-3 minutters presentasjon av hver type).
 • Du skal kunne fortelle om de avgjørende forskjeller mellom de 9 typene, og kunne formulere spørsmål som hjelper klienten din med å finne typen sin.

 *Når du melder deg på til sertifisering har du tilgang til HPEI-testen i tidsrommet fra du ha meldt deg på og til du er sertifisert. Dette for at du kan øve deg. I sertifiseringsprisen er inkludert 5 tester du kan bruke til å øve deg. Disse 5 superviseres av Helene.   

Sertifiseringen består av :

 • En lydinnspilling av en Enneagram analyse med en person, som ikke kjenner typen sin (denne sendes til oss på forhånd).
 • En muntlig prøve, hvor vi snakker om lydopptaket. Du blir desuten bedt om å beskrive 2 ulike typer, som om du beskrev dem for en klient, og å fortelle om likheter og forskjeller mellom dem. Og endelig må du kunne fortelle om 2 typers sterke og svake sider i teamarbeid, og hvordan du vil veilede dem om de skal jobbe sammen (du får tildelt hvilke typer du skal beskrive). 

Pris
Sertifiseringen koster 3.500 kr. i engangssum, inkl. 5 tester du kan bruke mens du øver deg. Det er ingen årlige avgifter. Når du er sertifisert kan du kjøpe HPEI testene for 250 kr. pr. stk. (faktureres kvartalsvis).

Makani Kurs & Coaching

Oslo

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller ring på tlf. (+47) 46 93 60 30

Meld deg på vårt nyhetsbrev