Utdannelser

Ønsker du å lære (mer) om Enneagrammet? Kanskje lære så mye at du kan bruke denne viten i jobben din, og til personlig utvikling? Enneagrammet er utrolig nyttig på mange måter, til daglig kommunikasjon, til å forstå seg selv og andre, og til å bygge teams, løse konflikter og forbedre private relasjoner.

Du kan ta Enneagramkurs og -utdannelser på flere nivåer. For hvert nivå vil du få en dypere forståelse for deg selv og andre mennesker, og for hvordan du kan bruke Enneagrammet i hverdagen, hjemme og på jobben.

Enneagram Grunnkurs modul 1 og 2
På Grunnkursene vil du få en grundig gjennomgang av Enneagram modellen, og lære om de tre sentre, som også kalles de tre intelligenser, og hvordan typene relaterer til disse. Du kan ta 1 eller 2 moduler, det er opp til deg.
På modul 1 får du et overblikk over modellen og typene, og på modul 2 får du utvidet din forståelse for typene. Du lærer bl.a. om stresspunkter og om hvordan typene er i sosiale sammenhenger.
Grunnkursene kan tas flere steder i landet, se kalenderen for datoer og hvor du kan melde deg på. Kursene tilbys av samarbeidspartnere, og du melder deg på direkte til disse. Innholdet er det samme uansett hvor du taar kurset, men måten det formidles på kan variere noe, da kursholderne  kan velge hvordan de vil undervise i stoffet. Prisen varierer også noe, avhengig av de utgiftene kursholderen har til lokaler.

Innhold:
Modul 1:
Historien og modellen, typene, sentrene. Styrker, svakheter, typenes motivasjon. Hvordan finne typen sin.
Modul 2: Typene i  stress og trygghet;  Typene i sosiale sammenheng, tankemåte, proaktiv, refleksiv og reaktiv reaksjon.  Introverte og ekstroverte typer. Introduksjon til utviklingsvei for typene.
Påmodulen vil det være øvelser som gir selvinnsikt og dypere forståelse for egen og andres type.

Enneagram Practitioner utdannelse

En Enneagram Practitioner er en person som kan bruke Enneagrammet i praksis –både til egen utvikling og forbedring av kommunikasjon, men også til å støtte andre til å forstå sin type, undertype og utviklingsvei.

Enenagram Practitioner  utdannelsen består av 5 moduler á 12 timer. Modulene foregår online, med direkte undervisning på Zoom – altså med mulighet til dialog og gruppearbeid - enten i helger eller på kvelder.

Ut over selve modulene vil det være oppgaver hjemme mellom modulene: litteratur som skal leses, øvelser med medstuderende, og skriftlige oppgaver. Alt dette for at sikre at du får størst mulig utbytte av utdannelsen.

Utdannelsen følger internasjonale standarder, og gir mulighet for å videreutdanne seg til Enneagram Master på de fleste danske Enneagramskoler, f.eks. Enneagram Instituttet i Ålborg.

Neste utdannelse til Enneagram Practitioner starter i våren 2023 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.hvis du er interessert i å delta.

Innhold Enneagram Practitioner

Modul 1 Kommunikasjon og samarbeid. Harmoniske Triader.
Innhold: På denne modulen vil vi fokusere på hvordan de 9 Enneagramtypene kommuniserer, og du vil lære hvordan du kan forbedre din kommunikasjon gjennom å forstå hele tankegangen til de 8 andre typer. Du vil også lære hvordan din egen types kommunikasjon oppleves av de andre typene. Vi vil også fokusere på de såkalte «harmoniske triader», dvs. hvordan typene reagerer i lett pressede situasjoner, og hva som er fokus til typene i samarbeid.

Mellom modul 1 og 2
: Øvelse med medstuderende (på nett eller fysisk) + litteratur lesning og høre podcasts

Modul 2 Instinkter og Undertyper
Innhold:
På denne modul vil du lære om de tre instinktene: Selvoppholdelse, Seksuelt og Sosialt og hvilken betydning det har hvilket instinkt som er det drivende. Du vil også lære om de 27 Undertypene, dvs. 3 undertyper for hver type, og hvordan undertypen kan påvirke hvordan typen oppleves utefra.  Denne modulen vil få deg til å forstå hvor nyansert Enneagrammet egentlig er, og hvor forsiktig man skal være med å typebestemme andre.

Mellom modul 2 og 3: Øvelse med medstuderende (på nett eller fysisk) + litteratur lesning m.v.

Modul 3 – Utviklingsnivåene
Innhold: På denne modulen vil du lære om de 9 utviklingsnivåene, og hva som er forutsetningen for å bevege seg oppover i nivåene. Du vil få anledning til særlig å fokusere på din egen types nivåer, for å kunne observere din egen adferd. Du vil lære (mer) om selvobservasjon som veien til personlig utvikling med Enneagrammet.

Mellom modul 3 og 4: Øvelser med medstuderende + litteratur lesning m.v.

Modul 4  - Sentrene og personlig utvikling
Innhold: På denne modulen vil vi gå dypere inn i å forstå betydningen av de tre sentrene, og kjenne igjen hvilke sentre vi bruker og hvordan. Gjennom samtaleøvelser vil du bli mer bevisst hvordan du bruker og misbruker sentrene, og du vil lære hvordan du kan balansere de tre sentrene i deg – hvilket er en forutsetning for virkelig å ta et kvantesprang i personlig utvikling.

Mellom modul 4 og 5: Skriftlig oppgave 

Modul 5  Støtte andre til å finne typen sin. Sertifisering.
Innhold: På denne modulen vil du lære hvordan du kan intervjue andre og støtte dem til å finne typen sin. Hva kan du lytte og se etter i intervjuet?
Du vil dessuten bli sertifisert som Enneagram Practitioner, hvis din skriftlige oppgave er besvart tilfredsstillende. Deltakerne vil fortelle om sin oppgave i grupper, som en del av avslutningen på utdannelsen.

 Enneagram Master utdannelse  
Vi vil sannsynligvis begynne å tilby noen Enneagram Master moduler online fra 2024. 

 

 

Makani Kurs & Coaching

Oslo

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eller ring på tlf. (+47) 46 93 60 30

Meld deg på vårt nyhetsbrev