Skip to main content

Om Helene Makani

Makani Kurs & Coaching er grunnlagt og eiet av Helene Makani.
I samarbeide med andre norske Enneagramundervisere har vi skapt ENNEAGRAMSKOLEN, der vi tilbyr kurs og utdannelser i Enneagrammet, med sertifisering etter internsjonale standarder. 

Helene mai 2017  Min historie:
  Jeg er dansk, og utdannet meg først til cand. philol. på Københavns
  Universitet, og jobbet bla. som HR sjef i noen år.
  Sideløpende utdannet jeg meg i NLP i Danmark og USA, og i Enneagrammet
  i USA. Dette var på begynnelsen av 1990 tallet. 
  
  Min motivasjon for å utdanne meg i NLP og Enneagrammet var min store
  interesse for personlig utvikling - både av meg selv og andre. Jeg hadde
  store utfordringer med relasjonene mine, og var overdrevent sårbar over for
  alt jeg opplevde som kritikk.
  Da jeg etter noen år med fokus på personlig utvikling erfarte hvor mye jeg  kunne endre tankene og følelses reaksjonene mine, og opplevde hvordan det var mulig å bli den som styrer livet mitt (frem for å føle meg som offer), ble jeg fyr og flamme og ville lære andre det samme! 
Sammen med min daværende mann startet vi utdannelse i NLP i stor stil og stiftet NLP Huset i København som vi hadde frem til 2002, hvor vi flyttet til Norge og startet NLP Huset i Oslo - med utdannelser i NLP og Enneagrammet. 

Men etter bare tre år i Norge flyttet vi videre til Kypros, og overlot NLP Huset til en annen (desverre lyktes det ikke for ham å drive det videre). Mannen min hadde store planer om å undervise i mange land i verden, og i peridoden fra 2005-12 bodde vi delvis på hotel på Kypros, men var det meste av tiden på reisefot - vi underviste bl.a. i Hviterussland, Russland, Litauen, USA, Skaninavia og en rekke andre land. Det var spennende, men også svært krevende, og etter 7 år på farten følte jeg behovet for et hjem så sterkt, at jeg besluttet å flytte fra mannen min og hjem til Danmark. 
Her forsøkte jeg å starte et dansk firma, men før jeg kom ordentlig i gang med det forelsket jeg meg i en norsk mann, og da jeg jo så at det var større behov for en Enneagramskole i Norge enn i Danmark 
var det ikke vanskelig å bestemme meg for å flytte tilbake til Oslo - en beslutning jeg er virkelig glad for. 

Mine verdier:
Det er min pasjon å støtte andre til personlig utvikling, og jeg er derfor svært glad i å undervise i Enneagrammet, som er et fantastisk verktøy til personlig utvikling.  Det er også viktig for meg å få mennesker til å forstå hverandre bedre, og Enneagrammet gir nettopp den dype forståelsen for hvorfor vi er som vi er - og at den ene måte å være på ikke er bedre enn den andre. Samtidig har Enneagrammet en åndelig/ spirituell dimensjon som er viktig for meg, og som mange av coaching kundene mine setter pris på at vi inddrar i den personlige utviklingen. 

Min utdannelse: 
Jeg er cand. filol. fra Københavns Universitet (i dansk og russisk), men befant meg dårlig i det akademiske miljøet - jeg oppdaget at jeg er mye mer en praktiker. Jeg søkte derfor jobb som veileder og senere HR konsulent, og jobbet som HR sjef i noen år, før jeg begynte som selvstendig med undervisning og coaching. 
Jeg utdannet meg i NLP i 1989-1993, og er Certified NLP Master Trainer fra USA.
Jeg utdannet meg i 
Enneagrammet i 1995-1998, og er Accredited Professional Member av IEA, International Enneagram Association.

Jeg er desuten forfatter til boken: Enneagrammet - din personlige udviklingsvej. Se her.

Jeg oppfyller de faglige kriteriene som akkreditert profesjonelt medlem av den Internasjonale Enneagram Association, IEA.

IEA_2024.jpg Du er alltid velkommen til å Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.!