Skip to main content

Enneagram Practitioner

Fordyp deg i Enneagrammet på en spennende utdannelse! 
‍Du vil få personlig utvikling, og en dyp forståelse for din egen og andres typer. Du vil kunne bruke denne viten til deg selv, men også til å støtte andre til å forstå hva som skjer i kommunikasjonen med de andre typer.
Du vil bli undervist av noen av de ledende Enneagram eksperter i Norge! 
Utdannelsen avsluttes med skriftlig oppgave og sertifisering som Enneagram Practitioner.
Utdannelsen foregår på nett, så uansett  hvor du bor i landet kan du delta. 
Neste utdannelse starter i januar 2025. 

Enneagrammet er et stort emne når man først dykker ned i det:
Du vil få innsikt i alle typene, hva som driver dem, hvilke fellestrekk typene har - men hvordan de allikevel er vidt forskjellige.
Du vil lære hvordan typene samarbeider og kommuniserer.
Du vil få øye på din egen indre motivasjon og tankegang.
Du vil forstå andres reaksjon ut fra om hvilken intelligens som er deres fortrukne.
Du vil lære om Instinktene, finne ditt "blinde" instinkt, og forstå hvordan det påvirker livet ditt.
Du vil lære om Sentrene og de tre intelligenser, og du vil finne din ubrukte intelligens.
Du vil lære å observere dine tanker og følelser, uten nødvendigvis å reagere på dem.
Du vil bli en del av et fellesskap, der man lærer kjenne hverandre og er åpen over for hverandre, og opplever toleranse og aksept.
Du vil kunne støtte andre til å forstå mer om Enneagrammet og typene.

Hvordan foregår det?
Utdannelsen foregår som en rekke live webinarer, med masse muligheter for diskusjon i plenum og mindre grupper. Alle webinarene blir tatt opp, slik at det er rik mulighet for å repetere. Deltakerne møtes dessuten (på nett) og snakker om temaene mellom undervisningsmodulene, samt får oppgaver de kan løse alene.

Hva hvis man ikke kan delta på alle undervisningsmoduler?
Det blir opptak fra hver modul, slik at du har mulighet for å få med deg det meste fra modulen. Opptakene gir også rik mulighet for å repetere i det omfang du har lyst og tid til det.

Hva kan man etter utdannelsen?
Som utdannet Enneagram Practitioner kan du bruke Enneagrammet i praksis – både til egen utvikling og forbedring av kommunikasjon, men også til å støtte andre til å forstå sin type, undertype og utviklingsvei. Hvis du jobber med ledelse, HR eller coaching vil du umiddelbart kunne bruke det du lærer til å skape enda bedre resultater. 
Det er mulig å videreutdanne seg til Enneagram Master Practitioner på Makani / Enneagramskolen, eller i Danmark eller andre land. 

Forutsetninger for å starte
Forutsetninger for å starte på utdannelsen er at du har tatt Grunnkurs I og Grunnkurs II  (eller har tilsvarende forutsetninger, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis du er i tvil)

Neste utdannelse til Enneagram Practitioner starter i januar 2025.

Denne utdannelsen består av 5 overordnede moduler med i alt 14 samlinger fordelt på lørdager og mandags kvelder. 
Modulene foregår online, med direkte undervisning på Zoom – altså med mulighet til dialog og gruppearbeid. Det vil bli opptak, slik at du får mulighet for å repetereo opptakene betyr også at du kan få alt med deg, selvom du skille bli forhindret i å delta på en en enkelt samling. 

Ut over selve undervisnings samlingene vil det være oppgaver hjemme : oppgaver du kan gjøre selv i din hverdag, øvelser med medstuderende (på nett eller fysisk, hvis mulig) og litteratur/ podcasts du kan lese/høre. Det er en god ide å sette av ca. 3 timer i uken ut over undervisningen. 
- Alt dette for at sikre at du får størst mulig utbytte av utdannelsen.

Det er en forutsetning for deltakelse, at du har gjennomført Grunnkurs I og II eller har tilsvarende forutsetninger - du kan Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., hvis du er i tvil om du har forutsetningene, eller hvis du vil snakke om hvordan du kan forberede deg,  

Neste utdannelse til Enneagram Practitioner går fra januar-september 2025

(Er du deltaker på 2024 utdannelsen finner du datoene for 2024 her)

Modul 1 Kommunikasjon og samarbeid. Harmoniske Triader.
Innhold: På denne modulen vil vi fokusere på hvordan de 9 Enneagramtypene kommuniserer, og du vil lære hvordan du kan forbedre din kommunikasjon gjennom å forstå hele tankegangen til de 8 andre typer. Du vil også lære hvordan din egen types kommunikasjon oppleves av de andre typene. Vi vil også fokusere på de såkalte «harmoniske triader», dvs. hvordan typene reagerer i lett pressede situasjoner, og hvordan typene fungerer i samarbeid. 
Samlinger 2025: Lørdag 25. jan. kl. 9.30-16, samt mandager 27. jan.+3.feb.+10. feb. kl. 19-21
Mellom samlingene: Øvelser hjemme samt med medstuderende + litteraturlesning og høre podcasts

Modul 2 Instinkter og Undertyper
Innhold:
På denne modul vil du lære om de tre instinktene: Selvoppholdelse, Seksuelt og Sosialt og hvilken betydning det har, hvilket instinkt som er det drivende. Du vil også lære om de 27 Undertypene, dvs. 3 undertyper for hver type, og hvordan undertypen kan påvirke hvordan typen oppleves utefra.  Denne modulen vil få deg til å forstå hvor nyansert Enneagrammet egentlig er, og hvor forsiktig man skal være med å typebestemme andre.
Underviser: Anne Helene Winsnes    
Samlinger 2025:kommer snarest
Mellom samlinengene: Øvelse med medstuderende (fysisk eller på nett) + litteraturlesning / podcasts

Modul 3 – Utviklingsnivåene
Innhold: På denne modulen vil du lære om de 9 utviklingsnivåene, og hva som er forutsetningen for å bevege seg oppover i nivåene. Du vil få anledning til særlig å fokusere på din egen types nivåer, for å kunne observere din egen adferd. Du vil lære (mer) om selvobservasjon som veien til personlig utvikling med Enneagrammet.
Underviser:
Helene Makani    
Samlinger 2025: kommer snarest

Mellom modul 3 og 4: Øvelser med medstuderende m.v.

Modul 4  - Sentrene og personlig utvikling
Innhold: På denne modulen vil vi gå dypere inn i å forstå betydningen av de tre sentrene, og kjenne igjen hvilke sentre vi bruker og hvordan. Gjennom samtaleøvelser vil du bli mer bevisst hvordan du bruker og misbruker sentrene, og du vil lære hvordan du kan balansere de tre sentrene i deg – hvilket er en forutsetning for virkelig å ta et kvantesprang i personlig utvikling.
Underviser: Helene Makani.   
Samlinger 2025: kommer snarest

Mellom modul 4 og 5: Skriftlig oppgave

Modul 5  Støtte andre til å finne typen sin. Avslutning og sertifisering.
Innhold: På denne modulen vil du lære hvordan du kan intervjue andre og støtte dem til å finne typen sin. Hva kan du lytte og se etter i intervjuet?
Du vil dessuten bli sertifisert som Enneagram Practitioner, hvis din skriftlige oppgave er besvart tilfredsstillende. Deltakerne vil fortelle om sin oppgave i grupper, som en del av avslutningen på utdannelsen.
Underviser:
Helene Makani.
Samlinger 2025: kommer snarest

Pris: 15.490 kr. - Early Bird: Betal senest 25. oktober og spar 1500 kr. - prisen blir da bare 13.990 kr. 
Du kan også betale i rater etter avtale (prisen blir da 15.800 kr. i alt, inkl. adm. gebyr). Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

.