Skip to main content

Enneagram Practitioner

Ønsker du å utdanne deg i Enneagrammet?  Da er dette kanskje utdannelsen for deg. 

En Enneagram Practitioner er en person som kan bruke Enneagrammet i praksis –både til egen utvikling og forbedring av kommunikasjon, men også til å støtte andre til å forstå sin type, undertype og utviklingsvei.  Forutsetninger for å starte på utdannelsen er at du har tatt Grunnkurs I og Grunnkurs II  (eller har tilsvarende forutsetninger, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.)

Neste utdannelse til Enneagram Practitioner går fra mars-oktober 2024 

Denne utdannelsen består av 5 moduler fordelt på helger og mandags kvelder. 
Modulene foregår online, med direkte undervisning på Zoom – altså med mulighet til dialog og gruppearbeid - enten i helger eller på kvelder. Det vil bli opptak, slik at du får mulighet for å repetere, og få med deg det du evt. går glipp av hvis du blir forhindret i å delta en enkelt kveld. 

Ut over selve modulene vil det være oppgaver hjemme mellom modulene: oppgaver du kan gjøre selv i din hverdag, øvelser med medstuderende (på nett eller fysisk, hvis mulig) og litteratur/ podcasts. Det er en god ide å sette av ca. 3-4 imer i uken ut over selve modulene. - Alt dette for at sikre at du får størst mulig utbytte av utdannelsen.

Utdannelsen følger internasjonale standarder, og gir mulighet for å videreutdanne seg til Enneagram Master på de fleste danske Enneagramskoler, f.eks. Enneagram Instituttet i Ålborg.

Det er en forutsetning for deltakelse, at du har gjoennomført Grunnkurs I og II eller har tilsvarende forutsetninger - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis du er i tvil om du har forutsetningene. 

Neste utdannelse til Enneagram Practitioner går fra mars-oktober 2024 
Datoer for 2024 kommer snarest.
 Pris: 15.490 kr. 
(Det er mulig å betale i rater mot et adm. tillegg).

Modul 1 Kommunikasjon og samarbeid. Harmoniske Triader.
Innhold: På denne modulen vil vi fokusere på hvordan de 9 Enneagramtypene kommuniserer, og du vil lære hvordan du kan forbedre din kommunikasjon gjennom å forstå hele tankegangen til de 8 andre typer. Du vil også lære hvordan din egen types kommunikasjon oppleves av de andre typene. Vi vil også fokusere på de såkalte «harmoniske triader», dvs. hvordan typene reagerer i lett pressede situasjoner, og hvordan typene fungerer i samarbeid. 
Datoer for 2024 kommer snarest

Mellom modul 1 og 2: Øvelser hjemme samt med medstuderende + litteraturlesning og høre podcasts

Modul 2 Instinkter og Undertyper
Innhold:
På denne modul vil du lære om de tre instinktene: Selvoppholdelse, Seksuelt og Sosialt og hvilken betydning det har hvilket instinkt som er det drivende. Du vil også lære om de 27 Undertypene, dvs. 3 undertyper for hver type, og hvordan undertypen kan påvirke hvordan typen oppleves utefra.  Denne modulen vil få deg til å forstå hvor nyansert Enneagrammet egentlig er, og hvor forsiktig man skal være med å typebestemme andre.
Underviser: Anne Helene Winsnes    Denne modulen er delt opp på 3 kvelder og en lørdag.
Datoer for 2024 kommer snarest

Mellom modul 2 og 3: Øvelse med medstuderende (fysisk eller på nett) + litteraturlesning / podcasts

Modul 3 – Utviklingsnivåene
Innhold: På denne modulen vil du lære om de 9 utviklingsnivåene, og hva som er forutsetningen for å bevege seg oppover i nivåene. Du vil få anledning til særlig å fokusere på din egen types nivåer, for å kunne observere din egen adferd. Du vil lære (mer) om selvobservasjon som veien til personlig utvikling med Enneagrammet.
Underviser:
Helene Makani     Denne modulen er delt opp på 2 kvelder + en lørdag:
Datoer 2023: Man. 5. juni og man. 12. juni kl. 18.30-21, samt lørdag 26. august 2023 kl. 9.30-16.
Datoer for 2024 kommer snarest

Mellom modul 3 og 4: Øvelser med medstuderende m.v.

Modul 4  - Sentrene og personlig utvikling
Innhold: På denne modulen vil vi gå dypere inn i å forstå betydningen av de tre sentrene, og kjenne igjen hvilke sentre vi bruker og hvordan. Gjennom samtaleøvelser vil du bli mer bevisst hvordan du bruker og misbruker sentrene, og du vil lære hvordan du kan balansere de tre sentrene i deg – hvilket er en forutsetning for virkelig å ta et kvantesprang i personlig utvikling.
Underviser: Helene Makani.   Denne modulen er fordelt over 3 kvelder:
Datoer i 2023: Man. 11. sept., man. 18.sept. og man. 25. sept.2023  kl. 19-21.
Datoer for 2024 kommer snarest

Mellom modul 4 og 5: Skriftlig oppgave

Modul 5  Støtte andre til å finne typen sin. Sertifisering.
Innhold: På denne modulen vil du lære hvordan du kan intervjue andre og støtte dem til å finne typen sin. Hva kan du lytte og se etter i intervjuet?
Du vil dessuten bli sertifisert som Enneagram Practitioner, hvis din skriftlige oppgave er besvart tilfredsstillende. Deltakerne vil fortelle om sin oppgave i grupper, som en del av avslutningen på utdannelsen.
Underviser:
Helene Makani.    
Datoer for 2023 : Helgen 28.-29. okt. 2023 kl. 9.30-16 begge dager
Dato 2024 kommer snarest

 

 2022 Accredited Professional